Защо Рим се нарича Вечен град?По целия свят, Рим, нашият град, когато не се нарича с името си, се нарича "Вечния град". Как така? Нека да разберем защо Рим се нарича Вечен град. Това алтернативно име на Рим е широко разпространено за много дълго време, влизайки в общия език толкова много, за да направи причината и произхода на това име почти пред очите на мнозина.

Също така, защото за един град, който с императорите и папите, в древността, както и в епохата на Възраждането, за изкуство или за политика, от основаването до наши дни винаги е бил герой, това е прякор, който се вписва перфектно. с историята на града. Често, който иска да разбере защо Рим се нарича Вечен град, може погрешно да мисли за парче от творбата на Маргерит Yourcenar, Мемоари на Адриан.

В това произведение, в което френският писател си представя дълга послание на император Адриан, чрез което той проследява периода на Древния Рим, в който той самият водил империята, в която в определен момент се произнася тази присъда: \ t "Друг Рим ще дойде и аз не мога да си представя лицето му, но аз ще помогна да го оформя ... Рим ще живее, Рим ще загине само с последния град на хората".

Фразата, колкото и емоционална, и за колко докосва ръката на вечността на Рим, не е причината, която обяснява защо Рим се нарича Вечен град. Романът на Yourcenar, всъщност, датира от 1951 г., когато в продължение на векове се използваше определението за Вечния град за Рим.
Поетът Тибуло в картина от 1866 г. на Лорънс Алма-Тадема
Но защо тогава Рим се нарича Вечен град?

Първият автор, който говореше за Рим в този смисъл, е живял много векове по-рано от Вашия Ценар. Това е Албио Тибуло, елегически латински поет, който е живял между 54 и 19 г. пр. Хр. В своята II Книга на елегиите, в V пише: 

"Romulus Aeternae nondum formaverat Urbis moenia", traducibile in Italiano come "Né ancora aveva Romolo innalzato le mura dell'Eterna Urbe".

Понастоящем това е най-старото свидетелство на Рим, определено като вечен град и следователно вероятно е фразата, която търсим, ако искаме да знаем защо Рим се нарича Вечен град.

Leggi questo articolo in Italiano
Read this article in English
Lesen Sie diesen Artikel auf Deutsch

Nessun commento:

Posta un commento

Info sulla Privacy